Sömnlöst.


Andra natten i rad nu som både jag & Lykka sovit dåligt. Jag sover givetvis dåligt för att hon inte kommer till ro, annars har jag aldrig problem med att sova på nätterna längre. Det är väl så att vara småbarnsförälder ;-)
Igår natt låg hon & vände och vred sig mellan två & fem, sen tog jag upp henne så bajsade hon ner hela mig. Så det var förklaringen till att hon inte kunde sova då.
Men inatt vaknade hon första gången vid halv tolv (själv gick jag & la mig halv elva), sen har hon vaknat i princip en gång i timmen hela natten tills vi gick upp vid sju. EN natt som är kämpig orkar man med utan att bli helt slut, men två är precis på gränsen. Jag har alltid varit väldigt beroende av sömn & fungerar inte som människa om jag inte får sova ordentligt. Och dessutom är jag van vid att åtminstone få ta igen sömnen på morgonkvisten då eftersom hon vanligtvis brukar vilja sova efter någon timme efter frukost. Men imorse ville hon givetvis bara sova i 45 minuter?! Annars kan hon sova bortåt två timmar.

Men nu efter mycket beklagande (Lykka beklagar sig alltid, hon gråter sällan till mig utan pratar verkligen på sitt eget vis & låter helt förstörd när det är något som inte är bra för henne, jag ska försöka få med det på video nån gång) så la jag henne i sängen igen och hon somnade på nån minut bara. Hon är ju precis lika trött som jag. Och givetvis är det mer synd om henne som inte kommer till ro på natten när hon är trött, man vet ju själv hur frustrerande det är.
Baby skulle ta natten inatt iallafall, första gången sen hon kom som han ska ha henne en natt. Spännande ;-)
Själv tänker jag sova på soffan, annars finns det ingen mening med att han tar henne eftersom jag ändå vaknar av att hon gnyr eller vrider och vänder på sig.
Och imorgon natt åker ju jag & Lina till Ullared, så då ska jag upp klockan 1. Skulle ju vara skönt att vara utvilad tills dess iallafall, därför känns det riktigt skönt om jag får sova ordentligt inatt :-)

Men nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min lilla älskling & passa på att blunda några minuter. Sen ska vi ut i det härliga vädret! Helst skulle jag bara vilja dra ner persiennerna & sova bort hela dagen, men det går ju inte när man har barn ;-) Hon ska givetvis ha frisk luft & det gör nog gott för mig också!


Här är klänningen jag köpte igår förresten:Kläder.


Det var tokmys att gå på stan idag i det fina vädret, tydligen ska det bara bli varmare & varmare nu & det gillas! :-) Varken Desi eller jag var ute efter något speciellt, och jag fick anstränga mig ordentligt för att inte köpa lite fint åt lillan. Jag ska ju till Ullared på lördag, så jag skulle nog känna mig dum att handla kläder nu innan jag vet vad som finns där nere. Hur som haver så är vårkläderna till skruttfia hur söta som helst & det var inte det lättaste att inte gå lös på allt möjligt inne i affärerna ;-)
Men jag lyckades! Handlade lite på Apoteket som jag behövde & sen köpte jag en klänning som jag velat haft sen jag såg den på reklamen. Det är min "Mitt mål"-klänning. Det är ju alltid bara att ha ett mål & nu kämpar jag ju för att komma i form igen efter förlossningen och jag måste säga att det går riktigt bra och jag är stolt över mig själv som gymmar på ordentligt flera ggr i veckan & dessutom tänker på vad jag äter.

Anyway, klänningen jag köpte är i st. 38 (min vanliga storlek) och det är tänkt att den ska sitta bra i Juni. Jag provade den när jag kom hem & dragkedjan på sidan åkte inte riktigt igen, så lite har jag kvar att kämpa. Men det gör det hela mycket roligare :-)
Det är samma sak nu när jag åker ner till Ullared, jag tänker bara köpa kläder i min vanliga storlek. Det är ju meningen att jag ska ner dit ändå & i ärlighetens namn är det inte alls långt kvar. Jag tänker fortsätta som jag gör nu, jag mår rysligt bra av att träna & endast äta onyttigheter en dag i veckan.

Baby & jag sitter och tittar på "Sveriges Mästerkock" nu & lillfisan sover sen halv sju, precis som vanligt :-) Här kommer kläderna Lykka fick på Barnbasaren i söndags.

Vissa kläder är i st. 62 som hon kan ha nu, och andra är i st. 68 så det kommer att passa bra närmare sommaren. Min lilla prinsessa kommer att vara så fin i alla klänningar! :-)

Someone like you.


Jag har alltid haft en kärlek för sorgsna låtar, även fast jag själv är lycklig & glad. Men sorgsna låtar får mig alltid att minnas tillbaka, ofta till gamla relationer & allt man varit med om.
Och idag känner jag inget annat än tacksamhet över vart jag står i livet & att jag tagit mig från all skit. Att jag hittade mannen i mitt liv, att vi har världens finaste dotter tillsammans & att jag till slut ordnade upp mitt liv. Ett tag kunde det ha gått riktigt illa, jag gjorde inget annat än valde fel vägar för mig själv gång på gång. Och vore det inte för min familj hade jag aldrig tagit mig ur det mönstret.

Hur som helst, det jag vill försöka säga är att sorgsna låtar får mig alltid att känna väldigt mycket. Och en av dom absolut bästa låtarna just nu är Adele's senaste singel "Someone like you". Texten är så otroligt fin & varje gång den spelas, höjer jag lite extra på tv:n & får rysningar över hela kroppen. Hon har helt klart en av dom bästa rösterna jag hört.

Nu ska jag & skruttan ner på stan med Desi. Skriver mer senare!
 
Nevermind, I'll find someone like you,
I wish nothing but the best for you, too,
Don't forget me, I beg,
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead,"
Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead, yeah,

You know how the time flies,
Only yesterday was the time of our lives,
We were born and raised in a summer haze,
Bound by the surprise of our glory days,