Fisardag!


Idag tänker jag inte gå utanför dörren. Jag har gosat ner mig med en filt på soffan & här tänker jag stanna. Jag har så mkt bra program inspelat på boxen också så det kan liksom inte bli så mycket bättre! :) Det måste väl ändå vara en av dom bästa uppfinnigarna, en inspelningsbar box? Jag spelar in alla dom här programmen som baby inte gillar, som "Ensam mamma söker" "Svenska Hollywoodfruar" os.v så vi kan umgås på kvällen istället.

Det känns som att jag har haft planer i en veckas tid ungefär, har varit utanför dörren varje dag iallafall så en riktig fisardag är precis vad jag behöver!

En till fascinerande grej med att vara höggravid är att jag får träsmak i rumpan även fast jag sitter i soffan!(?) Jag kan sitta på en mjuk kudde, en säng eller vad som helst, men efter en viss tidpunkt får jag träsmak i röven. Haha! Jag pratade med baby om det häromdagen & han gav mig en logisk förklaring:
- Du får ju tänka på att du har lite mer tyngd neråt nu när Pyret ligger där nere & trycker och väger över 3 kg.
Det har han ju rätt i! Men lite roligt är det iallafall. Roligt och konstigt.
Men det mesta med kroppen är konstigt just nu.

Vårat mysiga julkök:Den nya fina julstjärnan vi fick av svärfar passade utmärkt i sovrumsfönstret :)Adidas-dräkten Pyret fick av sin gudmor. Ungen kommer att bli coolast i stan!

Startklar.


Nu är lilla Pyret startklar & redo att komma ut. Huvudet var fixerat & inte längre ruckbart, vilket känns hur bra som helst! Det innebär i stort sett att h*n kan komma när som helst :) Och ingen skulle bli gladare än just jag om h*n kände för att komma nu. Det börjar bli tungt & otympligt.
Jag sa till BM att hade hon inte sagt att Pyrets huvud var fixerat nu hade jag tappat hakan med tanke på hur otroligt mycket det trycker neråt & hur ont det faktiskt gör bara av att lyfta ett ben för att sätta foten i skon t.ex.
Jag frågade även om mina knakningar i höftena på kvällen när jag ligger i sängen & allt var normalt. Det beror på att jag är rörlig där nere nu vilket gör att det knakar i både höfter o blygdben. Och precis som hon sa så känns det inte alltför myspys & första gången trodde jag att jag bröt någonting inne i kroppen när det knakade till då jag vände mig om, men det gör inte ont & tur är väl det.
Alla värden såg förövrigt bra ut. Hade t.om lägre blodtryck (100/60) den här veckan än vad jag hade förra gången jag var där. Höggravida brukar annars kunna få högt blodtryck, men jag ska minsann vara annorlunda. Haha! :)

Jag frågade henne även lite på skoj om Pyrets hjärtljud och om hon kan se någon statistik om vad det kan vara för kön på Liten. Och hon tittade tillbaka på alla ggr vi varit där & såg att hjärtat hela tiden legat runt 140-143 (143-144 låg det på idag) vilket innebär att om man ska tro på statistiken så är det en liten tös. Men hon var även noga med att tala om att man INTE kan tro på det till hundra procent & självklart gör vi inte det. Men som jag sagt förut, det är alltid kul att spekulera! :)

Världens bästa Lina var ju med till BM idag & det var tokmysigt att ha henne med och att umgås med henne hela dagen. Vi strosade runt på stan & åt lunch och bara snackade skit. Pyret fick en liten, tuff Adidas-dräkt av henne! Svart & guld, så fin! Våran unge kommer att bli coolast i stan. (Lägger upp bild imorgon).
Lina kommer att bli den bästa gudmor nånsin, det tvekar jag inte en sekund på. Goare människa får man liksom leta efter & våran vänskap är ovärderlig.

Nu är gubben min iväg & tränar, sen blir det bara mys framför tv:n <3

Vecka 38:

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt (49 cm totalt) och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.


En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över.
Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Barnet bestämmer själv när det är dags.
Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har ärvt sina gener från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

När barnets huvud eller rumpa är i läge blir det ofta lättare att andas, men du får mer tyngd på magens nedre del. Du kan känna hur det sticker till när huvudet trycker mot bäckenbotten.
Nu är det riktigt svårt att hitta en bekväm sovställning. I ärlighetens namn är det svårt att hitta en bekväm ställning om du så ligger, sitter eller står, men det är snart över.Vi längtar efter dig <3

En ny gräns.


Idag når vi en ny gräns med Pyret, nämligen 20-dagars gränsen. Det är exakt 20 dagar kvar till BF! Går in i vecka 38, men skriver mer om det ikväll.

Igår åkte svärfar hem efter en väldigt trevlig helg. Vi var ju ute & åt god middag med baby's mamma också i lördags på den absolut godaste restaurangen som jag någonsin har ätit på, nämligen Kamarina på Söder i sthlm. Det var den första restaurangen som jag & baby gick till när vi precis hade blivit tillsammans (om man inte räknar med Brandbergspuben *flin*). Dom har den absolut godaste grekiska maten! Men dom serverar även "vanlig" mat & svärmor tog en black&white som tydligen var helt ljuvlig. Så ni som bor i Stockholms-området kan jag varmt rekommendera att ta en tripp dit!

Igår stängdes ett kapitel i mitt men framförallt mina föräldrars liv då dom flyttade från ena sidan stan till den här sidan. Dom stängde dörren till lägenheten dom bott i i 20 år & som jag själv & mina syskon är uppvuxna i. Numera bor dom några hus härifrån i en mindre, men ack så fin lägenhet! Ett kapitel stängdes & ett nytt öppnades, jag tvekar inte en sekund på att dom kommer att trivas som fisken i vattnet i sin nyrenoverade lägenhet!
'
Baby hjälpte dom att flytta & det tog 6 timmar (man hinner samla på sig lite på 20 år), så på kvällen var han bra slut. Jag började julpynta & strosade omkring och lyssnade på julmusik. Nu är julgardinerna uppe & det är ljusstakar & stjärnor i fönstrena. Det är så mysigt!

Nej, har inte tid med det här längre. Ska bädda sängen & göra mig iordning. Idag kommer nämligen världens bästa Lina hit & umgås. Hon ska dessutom med min till barnmorskan klockan 14 & lyssna på Pyrets hjärta - tokmysigt! :)

Skriver mer ikväll.
Adios!