Tröttmössa.

Varje kväll tänker jag för mig själv att jag ska starta datorn & sätta mig där en stund. Ladda över alla tusentals bilder och blogga ordentligt för en gång skull. Men varje kväll är jag så trött att det känns som att jag ska bestiga ett berg bara tanken på att HÄMTA datorn som ligger några meter ifrån soffan där jag jäser. Så ni får stå ut med mina röriga mobil-inlägg ett tag till tills lite energi infinner sig igen :-) För övrigt så vet jag inte varför det inte går att byta rad och dela in inläggen i stycken via luren. Det ser bra ut innan jag publicerar det, sen blir allt jag skriver en stor klump bara. I förmiddags var vi på stranden en stund. Vi hann doppa oss och sen öppnade himmelen sig så det var bara att hoppa in i bilen igen. Hemma så åt vi lunch och sen vilade vi alla tre middag, så skönt och mysigt! På eftermiddagen hade vi tid på BVC och lillfisan fick en godkänd-stämpel i rumpan som alltid :-) Christina blir helt sprudlande glad när hon träffar Lykka jämt, hon springer in där och skrattar och pratar i ett att jag definitivt inte kan klandra henne. Hon är ett lyckopiller utan dess like <3 Hon väger 13,5 kg och är 87 lång. Följer sin kurva perfekt, har planat ut lite på längden men det gör inget. Det är ju en ganska lång donna vi har ändå :-) Efter BVC skämde vi bort fisan med lite nytt till rummet. Vi köpte en massa "mat" och kastruller till hennes spis vilket hon uppskattade riktigt mycket när vi kom hem. Hon gick runt med ketchup flaskan och skulle sätta ketchup på varmkorven och hällde upp juice i glasen och allt möjligt, så skoj att se :-) Dessutom fick hon ett "piano" som har alldeles för många melodier i sig! Haha. Vi skulle kanske köpt öronproppar också ;-) En massa knappar och mikrofon och blinkande. Sånt som barn gillar. Efter att ha spenderat några tusen på Willys och leksaksbutiken, köpte vi med oss thai hem. SÅ gott! Sen kom fisans farmor hit några timmar och nu... Nu ligger jag i sängen med ögonlocken hängandes ner till knäna. Baby sitter och spelar gitarr och kryper väl ner bredvid om några timmar. Kolla in bilden på magen förresten. Jag är i v.9(!), det ser ut som 16 typ. Galet vad Lillstjärnan vuxit dom senaste dagarna :-)

Marknad & bio.

Igår var vi på malma marknaden i malmköping. Jag älskar att strosa omkring där och enda sedan jag var liten har vi åkt på den i slutet på Juli :-) Nu när man själv har barn är den verkligen till nytta också, man kan hitta både det ena och det andra till bra priser. Jag köpte ett linne och ett IPhone-skal, men givetvis var det Lykkis som shoppade loss mest ;-) Hon fick tre armband av mormor, en Johnny cash t-shirt och tolv par strumpor (100 kr) som hittat! Dessutom vann både pappa och moffa priser åt henne på tivolit, så vagnen var full med grejer när vi rullade därifrån. Efter marknaden åt vi på donken och sen åkte vi till Fammo & hälsade på. Har inte sett henne sen innan semestern så det var härligt att få krama om henne. Idag har vi varit på bio, vi såg den senaste Batman och det var bland den bästa filmen jag sett på länge. Riktigt tokbra var den! :-) Nu ska vi njuta ordentligt av den sista semesterveckan innan vardagen kommer ifatt igen.

Hemma igen & ny vecka.

 
Idag kom vi hem igen efter två veckor "på vift". Jag hade verkligen noll lust att åka hem idag, vi har haft det så jäkla bra i värmdö & vi trivdes som fiskar i vattnet! Men givetvis var det skönt att landa i soffan här hemma när man väl kommit innanför dörren :-)  Dock hoppas jag på att vi stannar två veckor nästa år, det vore alldeles precis lagom!
 
Idag kliver vi in i en ny vecka med lillstjärnan, vecka 9. Jag har nu passerat en femtedel av graviditeten så nu är det bara resten kvar då ;-) Har haft värk i magen till & från under några dagar nu, värk som i mensvärk ungefär. Och sammandragningar har jag väldigt lätt att få denna gång också. Jag antar att det är för att det inte var så länge sedan som jag var gravid & att jämföra mina två graviditeter är ju egentligen dumt, men ofrånkomligt. Det är ju roligt att jämföra, men kroppen reagerar så klart annorlunda denna gång just för att det inte var så länge sedan sen sist. Hur som, några veckor kvar tills jag kan andas ut lite mer. Tycker faktiskt att tiden går lite för sakta & längtar till vecka 12 är förbi.
 
Barnet
Embryot börjar likna en människa. Käkarna är färdiga, munhåla och näsa förenas. Öron och näsa syns och ansiktet börjar se riktigt mänskligt ut. Halsen utvecklas. Fötterna är cirka två millimeter. Embryot blir
mänskligare på flera sätt då det utvecklar känsel och reagerar på beröring. Det kan även få hicka. Svansen försvinner nu.
Längd huvud till stjärt: 2,7 cm.

Flicka eller pojke
Varje cell i vår kropp innehåller en särskild genetisk kod uppbyggd av 46 kromosomer. Vi får hälften från mamma och hälften från pappa. De första 22 kromosomparen bestämmer psykiska och fysiska
drag hos barnet. Det sista paret bestämmer könet. XY-kromosomer blir en kille, XX blir en tjej. Mamman kan bara ge X-kromosomer. Det är alltså pappan som bestämmer könet på barnet. Om fostret är en pojke utsätts det för en extrem påverkan på "grundmallen". Den naturliga gången är alltså att det blir en tjej.
Om fostret ska bli en pojke utsätts det även för en enorm dos manligt könshormon. Det sker den här veckan.

Mamma
Många kvinnor börjar oroa sig vid den här tiden. Man oroar sig för missfall, för hur barnet blir, förhållandet, viktökning, jobbet med mera. Många funderar också på om de verkligen vill ha barn, även om det var
planerat. Det är fullt naturligt. Huden börjar förändras och rynkor slätas ut. Dela gärna med dig av alla dessa tankar till din partner så bibehålles närheten och han/hon blir mer delaktig i dina upplevelser.