Mot grannlandet.

Ikväll går båten på Östersjön mot grannlandet, drygt en vecka i Finland väntar & här hemma packas det för fullt. Jag började igår redan, men tycker liksom aldrig att man blir riktigt klar...? Förmodligen har vi med oss alldeles för mycket grejer, men hellre det än för lite ;-) När man reser med två småttingar blir det lite att tänka på, och speciellt med en 2,5-åring som behöver stimulans oavsett väder. Regnkläder & gummistövlar är med iallafall, och en hel påse med leksaker som pennor & papper, laga mat-prylar, spel os.v Sen har vi med oss poolen & andra badgrejer som vi givetvis hoppas få användning av :-)

Resan ska bli mest intressant, en liten korv som vanknar 1-2 ggr per natt för mat. Hoppas på att han väljer att knorra lite innan och inte "tryckt-på-panikhunger-knappen"-gallskriket kommer. Haha! Men men, vi kan alltid sova nån timme i huset när vi kommer fram om vi är trötta efter resan :-)

Mannen ser fram emot att träffa sin gamla mormor & hon längtar efter sitt barnbarn och att få träffa sitt andra barnbarnsbarn för första gången, såklart. Jag tycker det ska bli mysigt att vistas på landet en vecka, nära till stranden, en stor trädgård & god finsk Karhu såklart ;-)

Konserten i lördags var bra. Ljudet sög dock hästpung & det är egentligen skandal på en ny stor arena med en publik på 56.000 pers att ljudet var under all kritik. Men Maiden var bra & kvällen med min fina man var hur mysig & rolig som helst! God dricka och en massa skratt, bara han & jag <3

Nu blir det inget bloggande på en vecka, så sköt om er & njut ordentligt av sommaren!

https://cdn2.cdnme.se/757060/6-3/pic_51e3deeaddf2b35f8e350c5c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/757060/6-3/pic_51e3def09606ee1066ad3e5c.jpg" class="image">

Landet & konsert.

Vi hade det jätte mysigt på landet. Ingen gassande värme på dagen annat än i solen, men det gjorde ändå inte så mycket. Skönare för barnen när det inte blir för varmt. Lillsmurfan har lekt i blomjord & agerat trädgårdsmästare i sina nya handskar som hon fick av sin farmor. (Dom skulle inte ens av händerna på henne dom första timmarna utan satt med dom på till landet, in i affären... Ja överallt.)
En jobbig grej med vistelsen var dock att hon helt plötsligt fått för sig att hon är vettskrämd (alltså hysteriskt rädd) för katter!(?) Grannarna har en jätte social liten kisse som spenderar lika mycket tid i "våran" stuga som hemma när inte hans familj är hemma, och så fort Lykka såg den skrek hon helt hysteriskt och sprang in. Det spelar ingen roll att den var 50 meter bort alltså, utan bara synen av den gjorde henne galen. Så hälften av tiden ville hon knappt gå ut utan vi fick lirka med henne. Fattar ingenting vart den rädslan kom ifrån mitt i allt, men den växer väl bort med tiden.
Fick höra av min faster att jag var precis likadan när jag var liten, fast med flugor. Och riktigt sån är jag inte längre ;-)

Innan vi åkte hem svängde vi förbi min Fammo för en fika. Hon blev glad att vi kom och det är alltid lika kul att se henne, även om det stundvis blir jobbigt att se hur otroligt gammal hon faktiskt har blivit. Vi lovade att komma efter finlandasresan också, får passa på att hälsa på henne mycket nu under semestern.

Om en timme kommer mina föräldrar och hämtar barnen. Vi blir barnlediga fram till imorgon eftermiddag, ikväll står ju konsert på Friends Arena på agendan!! :-D Ska bli mysigt med ett dygn bara jag och min man <3 (även om jag vet att jag kommer sakna ihjäl mig efter dom små)

Stackars lillkorven.

Liam har det så jobbigt nu med ett kliande tandkött. Han vet inte vad han ska ta sig till emellanåt & biter tag i allt han kommer åt (mest handen sin eftersom den är tillgänglig hela tiden, han suger på underläppen & tuttar så hårt på nappen att det ser ut som nappen vuxit fast i ansiktet på han när han sen spottar ut den. Men snäll som han ät säger han inte ett ord. Han gnäller inte, är inte ledsen & skriker definitivt inte.
Svårt att komma till ro och vila på dagen har han däremot. Det blir 20-minuters vilor för det mesta & sen hojtar han till att han är vaken igen.

På kvällskvisten var det dock inte svårt för han att somna, jag gav han en iskall napp direkt från frysen som bedövar det värsta i munnen så sen somnade han gott.

Jag tycker mig se och känna att han är svullen på höger sida i underkäken så det är nog en liten tand på väg :-) Lykka hade det precis lika jobbigt dagarna innan tanden kom igenom tandköttet, så jag hoppas det är samma för honom. För hans egen skull <3

Imorgon åker vi ut på landet till stugan vi lånar av svärmors pojkvän. Ska bli riktigt härligt! Vi struntade i att åka idag så regnet stod som spön i backen & någon större lust att vara i en liten stuga med två barn fanns liksom inte ;-) Så vi har myst hela dagen idag här hemma, lillpruttan har haft enbart trosor på sig hela dagen & gått omkring och ätit kakor och bara fisit.
Men imorgon har dom lovat sol igen så då åker vi!