Förbannade hosta.

Nu har skruttan blivit förkyld & åkt på den där förbannade hostan igen. Hon kan ha feber, vara täppt i näsan eller vad tusan som helst - men hostan är hemsk! Nu har vi ju hostmedicin hemma så jag hoppas att det inte hinner gå så långt som förra gången, utan kanske kan stoppas lite i tid. Inatt vid tre när jag var uppe & kissade hostade hon inne hos sig. Så jag gav henne medicin, vatten & en torr blöja. Baby hade gjort detsamma imorse innan han gick till jobbet. Hon är på ett hemskt humör idag när hon är så trött & liksom inledde morgonen med att hoppa upp i sängen bredvid mig (som alltid) och bara säga "neeeeeej!!" åt precis allt och kasta saker omkring sig. Sen testar hon alla mina gränser & emellanåt har jag lust att slita av mig håret. Och klockan är bara nio, it's gonna be a fun day ;-)Baby Björn, Babynest & Babysitter.

Fick känslan idag av att jag köper mer grejer till lillasysters ankomst än vad jag gjorde när vi väntade Lykka. Och efter att ha pratat med min kloka mor om det kom vi fram till att jag kanske gör det eftersom jag vet av erfarenhet nu vad som behövs & inte. (Sen är ju givetvis alla barn olika, men ett litet mer hum har man ju iallafall).

En bärsele hade vi till Lykka också, inget speciellt märke & den kostade inte många hundralappar. Tror dock inte att det var därför vi aldrig använde den, utan snarare för att vi inte behövde den. Då hade jag alltid två lediga händer som
var till för henne & hade jag inte det var det sällan ett problem att lägga ifrån mig henne. Hon har aldrig varit omöjlig. Men nu känner jag att en bärsele är precis vad jag vill ha! :-) Jag vill kunna gå & hålla Lykkis i handen på väg till affären/dagis, kunna ha mina händer lediga för henne även om vi är iväg nånstans. Givetvis kan lillasyster alltid ligga i vagnen, men jag vet av erfarenhet att dom inte alltid nöjer sig med det utan gärna "vill vara med" & kolla läget ibland. Hur som, klickade hem en Baby Björn idag iallafall. Var lite sugen på en rosa (inte så chockerande), men tänkte att baby kanske också vill kunna använda den så tog en svart ;-)

Sen blev jag tipsad av en främling på en sida på Facebook om en tjej som sydde "babynest", så jag kollade upp henne & blev SÅ sugen på att klicka hem ett! Det var bara positiva ord om henne & om hur många bebisar hon fått att sova så gott med sina "nest's". Dessutom var dom mycket finare gjorda än dom jag tidigare sett, kanterna var så mycket högre & fluffigare vilket gjorde att hela nestet såg mycket mysigare ut. Vi hade inget babynest till Lykkis, men idag är jag övertygad om att det säkert fått henne att somna fortare i sin spjälsäng. Vi fick vänja henne & gunga henne bra många kvällar & nätter tills hon gav med sig & förstod att det liksom var hennes säng som gällde. Givetvis bäddade vi in henne, men så mycket lättare & gosigare det hade kunna bli med ett babynest ;-) Så - jag klickade hem ett till lillasyster. Jag valde ett vitt tyg med rosa prickar (man får välja tyg själv också) & 300 kr kostar det + frakt. Förjäkla duktig tjej & jag önskar att jag kunde sy!

Hämtade ut babysittern idag också. En egenskap som jag tror att baby skulle anse som en av mina lite mindre positiva är nog att jag vill att ALLT ska hända nu! Har jag bestämt mig för nåt så är det liksom så. Medans han gärna väntar en dag, en vecka, en månad eller tills jag blir så less så jag tjatar hål i öronen på honom ;-) Hur som, givetvis skulle vi ju sätta ihop babysittern på en gång & det tog inte många sekunder innan han satt suckande på golvet & "byggde" ihop den. Med Lykkis som hjälpreda såklart. Hon skruvar & donar lite överallt när pappa håller på med nåt & då stortrivs hon. Den blev jätte fin & väntar i lillasysters hörna i sovrummet på henne, precis som alla andra saker <3

Myskväll med mig själv.

Se där, den här dagen gick den också :-) Och relativt fort ändå trots en halvt om halvt galen/tokmysig 2-åring här hemma. Ena sekunden testar hon alla mina gränser för att nästa sekund krypa upp i min famn. Vi tog en kort promenad till affären för att handla till negerbollarna som vi satte igång med när vi kom hem. Sen var det dags för middag tills baby kom hem. Ugnsfalukorv blev det idag till både Lykkas och baby's glädje som båda är som tokiga i falukorv :-)

Nu är mannen & tränar. Jag och Fisan tog ett bad innan hon hoppade i säng. Febern låg under 38 nästan hela dagen så det känns som att hon är på väg att bli frisk nu. Baby skulle till lokalen efter träningen vilket passar mig ganska bra, har tänt en massa ljus & tycker det känns riktigt skönt med en kväll för mig själv framför tv:n :-) Nu blir det "familjen annorlunda" som jag spelade in igår.
Hoppas att ni har en mysig kväll!