Fastedag 2.

 
Idag var det alltså dags för fasta igen & idag gick det helt utan problem! Jag kände mig riktigt riktigt hungrig vid tre, när jag och barnen kom hem, så då åt jag min lunch medans dom åt mellis. Innan det åt jag halv elva & för en timme sedan åt jag mitt sista mål. Jag ska inte äta ViktVäktar sopporna, eller i alla fall inte nudelsoppan. Idag åt jag Varma Koppen Minestrone soppa & den var mycket godare, mättade otroligt mycket mer (trots att man äter hälften mot VV's soppa) och innehåller bara 90 kalorier. Har även ätit knäckebröd idag (Delikatess knäcke) och det mättar även det mer än Finncrisp som jag ju åt i tisdags. 
 
500 kalorier kan verkligen skilja sig, det gäller att hitta det som mättar och funkar bäst helt enkelt :-) Har även tuggat lite tuggummi, men har sånt problem med min mage nu att det faktiskt inte var någon toppen ide'. Jag har alltid varit lite av en periodare med min mage, ibland lägger mina tarmar av att fungera normalt överhuvudtaget. Allt jag äter rinner rakt igenom (ursäkta beskrivningen, men det är exakt så det är) och det är oerhört påfrestande. I den tuffa perioden är jag alltså nu och att klara sig på 500 kalorier som inte ens stannar i magen är tufft emellanåt. Vi hade dock kvar en Vätskeersättning som jag drack och imorgon ska jag fylla på med mer. För dricka är ju viktigt att göra under fastedagen, men förstår ju själv att det är ännu viktigare för mig.
 
Men jag har hur som helst inte mått dåligt, nu på kvällskvisten är jag trötter men efter en natt då Lilleman var pigg mellan halv tre och fyra kanske det inte är så konstigt heller ;-) Annars har jag fungerat bättre idag än i tisdags, så det blir helt klart bättre & mycket har ju med maten att göra såklart. Idag har jag ju inte känt mig hungrig utan ätit sånt som jag blivit mätt på.
 
10.30 - Ett delikatess knäcke med en varma koppen (130 kalorier)
15.00 - 250 gram mini keso (170 kalorier)
19.30 - Två delikatess knäcke med en skiva Gouda ost & Varma Koppen (201 kalorier)
 
501 kalorier blev dagsintaget.
 
Dagen har varit lugn. Både jag och Liam var helt slut efter dagislämning, så vi gick och handlade och sen sov vi. Han somnade vid halv elva och vaknade vid ett. Jag sov nån timme också, så skönt! Hoppas på att han kan sova bättre inatt. Han har bara bajsat en gång imorse (mycket bajssnack blir det) och febern har inte visat sig alls idag. Men jösses vad han attackbiter allt han kommer åt! När han skulle sova i förmiddags gick jag in efter att ha lyssnat på hans sång en stund och då stod han och bet på sänggaveln...? Köpte majskrokar till han, det har han inte ätit på många månader men oj vad han uppskattade det idag! Lilla gubben <3 Frysnappar och majskrokar är det som gäller. Tycker så synd om honom, han är så fruktansvärt tapper och snäll att känner man inte honom så märks det inte på han att han har det jobbigt med munnen. Han gnäller aldrig, är glad och busar. Det enda som märks är ju sömnen då han har svårt att komma till ro, såklart. Fina lilla älsklingen.
 
Lykkis hade haft en bra dag på dagis med utelek i snön. Jag var ju inte överförtjust över det vita täcket som kommit under natten, men det är svårt att inte bli glad när man har världens lyckligaste 3-åring som jublade då hon kollade ut. "Snööööö!! Mamma mamma, vi kan göra snögubbar och snöbollar och åka pulka och och och"....Haha :-)
Ibland önskar jag att jag hade en bandspelare på mig konstant som kunde spela in hennes otroligt härliga kommentarer och uttryck. Hon lär sig så mycket nytt hela tiden och testar liksom i olika sammanhang, ibland blir det ju heltokigt och det kan vara så roligt. Men ibland är hon liksom bara rolig, hon har världens härligaste humor.
I måndags när jag satt och matade Liam i köket ropade hon från vardagsrummet:
- "Maaaaammma, jag vill ha saft!"
- "Vi har ingen saft".
-"Maaaammma, jag vill ha juice"!
."Vi har ingen juice heller. Du får helt enkelt dricka vatten", svarade jag.
-"Men åååh, vad bra! Tack så jätte mycket"! ropade hon tillbaka utan att vara ironisk (det kan ju inte småttingar vara). Så hämtade hon sin mugg med vatten och var nöjd. Haha. Ja, tacksam är hon ju i alla fall ;-)
 
Imorgon är det fredag igen och efter förra veckan och helgen som kom då vi mest kände oss helt slut, så ser vi fram emot en helg med massa bus med barnen och jag hoppas att snön ligger kvar på marken så vi kan åka pulka och bygga snögubbe. Liam är ju inte så mycket för snön som sagt, men han får äta majskrokar och hänga i vagnen - det gillar han ;-)
 
 
 

Kommentera här: