Fem månader.

Idag blir våran lilla älskling här hemma fem månader! Älskade lilla barn vad fort tiden går <3

På torsdag är det dags för sprutorna, så jag har nu ingen koll på vikt & längd. Men det ska bli spännande att se hur mycket han gått upp under sommaren :-) Jag slutade amma när han var fyra månader. Min mjölk räckte inte till till våran stora kille & efter att han fått ersättning i flaska ett tag varvat med bröstet, valde han till slut själv att sluta amma. Han visade tydligt att mina bröst inte dög längre & det enda som mättade var ersättning.

Så nu äter han Nan 2 (för 6-månaders) var 4-5:e timme. Hans mage har börjat vänja sig vid det nu, men vi använder oss av messmör för att han ska få lös avföring. I början åkte han på en sån hemskt förstoppning att vi t.om åkte in på barnakuten en natt med han för att få hjälp. Det är så hjärtskärande att bara tänka på det, han hade så ont lilla korven <3 Men som sagt, messmör blandat med maten funkar fint :-)

Han äter det mesta & är nyfiken på precis allt som åker in i våra munnar. Det är omöjligt att ha han sittandes med oss vid matbordet utan att han själv ska få nånting att tugga på (oftast blir det en majskrok som är så gott så).

Två tänder har han fått i underkäken och det verkar som att framtänderna i överkäken är på gång nu också för det kliar ibland så han blir tokig.
Han vaknar en gång på natten för mat, oftast vid fyra-fem. Han somnar vid halv åtta & vaknar mellan sju-åtta på morgonen. Ibland sjunger han vid sex, men då är det bara att stoppa in nappen så somnar han om :-)

Att sitta och stå är det roligaste just nu. Snart kan han sitta själv, han tränar och tränar tills svetten rinner om han! Gåstolen som han fick av sin farmor är en stor favorit även om han inte rejsar runt i den ännu.
Han skrattar och är glad hela tiden, han är alltid nöjd och den enda gången han är missnöjd är vid hunger. Men han skriker aldrig (peppar peppar). Han "pratar" och talar om att han är hungrig/trött/missnöjd och förstår man inte vinken efter ett tag så höjer han liksom volymen ;-)

Han har storlek 74 i kläder, men bland det bästa som finns är att vara nakenfis och vädra rumpan och snoppen tycker han.
Favoritpersonen är och kommer nog alltid vara (nåja), storasyster. Så fort hon kommer nära så skrattar han hjärtligt. Det värmer så i hjärtat att se den kärleken han känner för henne och har gjort sen den första gången han träffade henne, utanför magen <3

Tack älskade barn för att du finns. För att du kom till oss. För att jag får vara din mamma. Jag har aldrig i hela mitt liv mött en gladare bebis & det säger alla som möter dig. Du charmar folk på stan, i affären, i hissen - överallt med ditt fantastiska leende & glada humör <3 Du gör livet så mycket finare & tillsammans med din syster är ni det bästa som finns! Jag älskar dig till månen & tillbaka.

Kommentera här: