Mitt dygn med Lykkis.


Jag tänkte att det vore roligt (mest för mig själv faktiskt) att skriva ner hur en dag med Lykka kan se ut nu när hon är 6 månader och man faktiskt har fått in lite rutiner :-) Givetvis ändras det fortfarande lite, men det är mest hennes sovvanor som ändras. Hon sover lite när hon känner sig trötter vilket är olika från dag till dag, eller vecka till vecka. Men oftast är det ungefär detsamma. (skriver bara "bus" eftersom alla dagar ser olika ut och vi hittar på olika aktiviteter från dag till dag) Och oftast ser det ut såhär:

5:00 - vaknar när pappas väckarklocka ringer & vill samtidigt ha flaskan. Somnar sen om. (oftast).
7:00 - Babblar tills mamma vaknar & förstår att det liksom är morgon nu & man ska gå upp! ;-)
7.30 - Efter bus i sängen kliver vi upp & myser ner oss i soffan och tittar på Musse Pigg på Disney Channel.
9.00 - Gröt till frukost.
9.30 - Tandborstning & sen en tupplur efter det.
10.30 - Vaknar. Bus!
12.30 - Lunch. Både jag & Lykkis äter samtidigt.
13.00 - Tupplur.
14.00 - Vaknar. Bus igen!
15.00 - Mellis. Någon frukt, fruktpure', glass ibland, majskrokar... Ja, det lillan vill ha helt enkelt ;-)
16.00 - En liten tupplur. (Ibland, inte alls lika ofta som tidigare)
16.30 -  Bus.
17.00 - Middag.
17.30 - Baaaaada!
18.00 - Gos framför tv:n för att varva ner lite.
18.30 - Välling & tandborstning.
19.00 - Sover för natten.

Vi har tagit bort gröten på kvällen & istället får hon mat. Eftersom hon har börjat med välling så blir det helt enkelt för mkt fibrer med båda, så det passar bra med gröt till frukost & mat till middag :-)
Nu har hon börjat sova oroligt på nätterna & vaknar ganska tidigt för nattmålet. Konstigt eftersom vällingen är tjockare än ersättningen, men det är förmodligen bara en fas även det så det är bara att vänta ut det & se glad ut ;-) Nästa vecka ska jag börja vänja av henne vid nattmålet och se om det går. Spännande!

Igår fick Lykkis öppna paket & det var riktigt skoj (såklart).









1 Hanna Z:

skriven

Haha ja dom äter ju verkligen vid samma tider! Eller gjorde iaf, vi har flyttat fram melliset till ca 14, och middagen till 16, eftersom att Elliot vill lägga sig så tidigt och oftast äter välling redan vid 17.30/18, så blir det inte så tätt inpå.

Vi har ju som sagt med börjat med välling nu, i förrgår, och idag ska han med få middag istället för gröt på eftermiddagen. Dom kan ju äta max tre mål gröt/välling per dygn så det hade ju funkat men det känns liksom bättre med middag, så får man mer chanser att testa på nya rätter också:)

Kommentera här: